Развитие на конституционния модел на съдебната система – опит и перспективи

Проекти за Конституция на Република България

проект/модел за Конституция на Народна Република България, изготвен по Проект за икономически растеж и преход към пазарна икономика в България с ръководители д-р Ричард Ран и д-р Роналд Ът, финансиран от Фондацията на Националната Камара (National Chamber Foundation), източник: Прегледай.
проект за Конституция на България изготвен от Андрей Симов Якимов, к.и.н., преподавател по политическа икономия, Сентиъл Колидж, Канада, източник: Прегледай.
проект за Конституция на Република България и мотиви внесен от н.п. Николай Павлов (СДС – ОДЦ) с подписите на 101 народни представители, източник: Прегледай.
проект за Конституция "Общество на народа" изготвен от Максим Генов, българин с австрийско гражданство. Програмата му "Общество на народа", писана през 1964 г. в Париж, адаптация на този проект е внесена в НС през декември 1990 г., източник: Прегледай.
проект за Конституция на Република България и мотиви, внесен от н.п. Янаки Стоилов (БСП) с подписите на 110 народни представители, изготвен от Конституционен клуб "311" – к.ю.н. Валентин Георгиев, Георги Денков, Даниел Вълчев, Димитър Радев, к.ю.н. Росен Тошев и к.ю.н. Янаки Стоилов, източник: Прегледай.
проект за Конституция на България, изготвен от акад. Ярослав Радев, източник: Прегледай.
проект за Конституция на Република България, изготвен от Владимир Радев, българин, живеещ в САЩ, източник: Прегледай.
проект за Конституция на България, изготвен от Кръстьо Кръстев, главен юрисконсулт на текстилен комбинат "Тунджа" – Ямбол, член на БЗНС "Никола Петков", представен на Гиньо Ганев на 9 януари 1991 г., източник: Прегледай.
проект за Конституция на Република България, внесен от н.п. Петър Дертлиев, председател на парламентарната група на БСДП, източник: Прегледай.
проект за Конституция на Република България, внесен с подписите на 102 народни представители, изготвен от н.п. Велко Вълканов (БСП), източник: Прегледай.
проект за Конституция на Република България, внесен от н.п. Виктор Вълков, председател на парламентарната група на БЗНС, с подписите на 16 народни представители членове на парламентарната група на БЗНС, източник: Прегледай.
проект за Конституция на Република България, внесен с подписите на 129 народни представители (на Българската Социалистическа Партия), източник: Прегледай.
проект за Конституция на България, , източник: Прегледай.
проект за Конституция, изготвен от Александър Александров, източник: Прегледай.
проект за Конституция на Република България, изготвен от Цоню Георгиев Данев, член на БЗНС "Никола Петков" от 1945 г., представен на Гиньо Ганев на 30 януари 1991 г., източник: Прегледай.
проект за Конституция на България, внесен от Радикалдемократическата партия, източник: Прегледай.
проект за Конституция на Република България, изготвен от колектив в състав: проф. Живко Миланов, проф. Кино Лазаров, проф. Стефан Стойчев, проф. Евгени Танчев, к.ю.н. Любен Кулишев, доц. Снежана Начева, ст.н.с. Емилия Друмева, ст.н.с. Красен Стойчев, въз основа на Заповед на председателя на ВНС, източник: Прегледай.
проект за Конституция на Република България, изготвен от Алекси Венцеславов Попов, българин, живеещ в Казабланка – Мароко, 28 март 1991 г., източник: Прегледай.
проект за Конституция на Република България, внесен от н.п. Димитрина Петрова, изготвен от група ПРАКТИС – Марио Паскалев, Руслан Стоянов, Валентин Тодоров, Йордан Янков със съдействието на Андриан Первазов и Ася Хаджийска, източник: Прегледай.